Дизайн інтер'єру в еко-стилі

 

В умовах урбанізованого середовища, стрімкого ритму життя і постійної зайнятості цілком природне прагнення людини бути ближче до природи і бажання позбутися від усього зайвого. Наш будинок місце, про яке ми думаємо з посмішкою, куди хочеться повертатися і де має бути комфортно і затишно. Але для кожного з нас ідеальний інтер'єр буде абсолютно різним.

 

Еко стиль

Елементи такого стилю натуральні матеріали та екологічно чисті предмети і аксесуари. Простір має бути природним і легким і облаштовується відповідно до інтересів та уподобань людини. Однак, еко стиль починається не з підбору відповідних матеріалів, меблів та текстилю. Все починається з ставлення до життя і навколишнього середовища. Сенс полягає в відчутті взаємозв'язку життя людини і природи.

 

 

Відчуття формують простір

Еко стилю не властиві зайві речі, він заснований на принципах сучасного підходу до дизайну інтер'єру, тому візуально схожий з мінімалізмом. Ключова відмінність — всі матеріали тут натуральні, а кольори природні і теплі. Така квартира повинна бути просторою і мобільною. Еко стиль не про зведення зайвих стін, тому ми розділили простір легкими конструкціями стелажів, дзеркальними розсувними дверима і кожній зоні відвели своє місце. Простір має стати доповненням людини, тому важливо розподілити його правильно, кожному заняттю  своє місце. У підсумку ми отримали просторий передпокій, гардероб з технічним приміщенням для догляду за одягом і взуттям, відокремлений від передпокою розсувними дверима, при бажанні ці два простори легко об'єднуються.

 

 

Особливу увагу ми приділили стелажам, використаним для зонування простору. Конструкція з пофарбованого алюмінієвого профілю, із заповненням осередків матовим склом, дзеркалом, або відкритими полицями. Гра матового скла зі світлом робить атмосферу особливою. Чіткі контури рослин і предметів декору чергуються з розмитими силуетами, створюючи гру світла і тіней, а дзеркальні вставки розчиняють стелаж у просторі, роблять його легким і повітряним.

 


 

Кухня і вітальня — єдиний простір, так само поділений на зони. Кухня складається із зони для приготування їжі, яка перетікає в обідній стіл з напівбарними стільцями.


 

За невеликою барною стійкою зручно снідати або пити каву. Варто зазначити, що важливо не тільки те, що ми їмо, а й як, і в якій обстановці.

 

 

Вітальня з бескаркасними меблями  легка, зручна і мобільна. Це місце щоб відпочивати і спілкуватися.

 

 

Спальня і кабінет - також єдиний простір, розділений на зони легким стелажем. Робоче місце, полиці, шафа, узголів'я ліжка - єдина меблева конструкція. Форма немов перетікає із простору в простір, тому він зберігає свою цілісність.

Гімнастичний м'яч в чохлі з тканини став органічним доповненням кабінету. Відступ від звичних речей робить обстановку менш формальною і стимулює творче мислення. Це гарна альтернатива звичайному стільцю або кріслу, його використовують, для так званого «активного сидіння», щоб зміцнити м'язи.

 

 

Про матеріали

Стіни оздоблені шпонованими панелями з текстурою світлого дерева і панелями, пофарбованими в білий колір. Фасади кухні виконані в цьому ж матеріалі, тому кухня органічно вписується в загальний простір. За рахунок єдиних оздоблювальних матеріалів він виглядає цілісним.
Переважають світлі спокійні відтінки. Колір присутній тільки в текстилі і декорі
трав'янисто-зелений, гірчичний, теракотовий і наповнює квартиру теплотою і затишком.

 

Про освітлення

Цей стиль передбачає світлі і просторі приміщення. Перевантажені меблями кімнати і тьмяне світло тут просто не прийнятні. Тому ми вирішили відмовитися від штор і віддали перевагу легким тканинним роллетам кольору стін. Це рішення виявилося технологічним і функціональним, допомогло уникнути зайвого захаращення і підкреслило цілісність простору. Вбудовані в стелю над кожною зоною світильники максимально яскраво і рівномірно висвітлюють весь простір. Таке світло максимально наближене до природного, а також відповідає сучасним тенденціям в дизайні, коли елемент інтер'єру саме світло, а не його джерело.

 

 

Душа речей

Речі ручної роботи зроблять інтер'єр самобутнім і унікальним. Плетені килимки, такі близькі кожному з нас з дитинства ідеальний приклад аксесуарів в еко стилі.

 

 

В гармонії з природою

Звичайно ж, невід'ємною частиною еко інтер'єру стануть рослини. В правильно відведених для них місцях - вони стануть прекрасним доповненням простору. Утворюючи вертикальні живі сади - вони перетворюють квартиру в справжній острів життєлюбства і радості.