Підготовка до першої зустрічі з дизайнером інтер'єру

 

Після того, як ви визначилися з фахівцями, з якими працюватимете, і вирішили зустрітися для обговорення майбутнього дизайн-проекту, необхідно зібрати матеріал для першої зустрічі.

 

План квартири

 

Візьміть на зустріч план БТІ або планування, яке надав забудовник. За допомогою плану дизайнер одразу зможе оцінити існуючу ситуацію та зрозуміти можливості простору.

 

Фотографії

Зробіть фотографії існуючого стану квартири чи будинку, щоб можна було побачити нюанси приміщення та зрозуміти у якому стані зараз квартира. Якщо ви хочете залишити якісь предмети інтер'єру зі старої квартири, варто показати їх дизайнеру, щоб він міг визначити для них місце в майбутній квартирі.

 

Ваше бачення нового дизайну інтер'єру

Обговоріть з дизайнером свої думки щодо того, яким ви уявляєте своє нове житло, щоб усі побажання були враховані або підібрані технологічно вивірені рішення. Дизайнер допоможе вам структурувати ваші уявлення про квартиру мрії.

 

Надихаючі приклади інтер'єрів

 

Приклади інтер'єрів потрібні для порозуміння при обговоренні дизайну інтер'єру. Зберіть картинки, які надихають вас, ці інтер'єри не повинні повністю відповідати тим рішенням, які ви хочете бачити в майбутньому інтер'єрі, а лише передавати загальні враження, настрій та стилістику інтер'єру.

 

Розуміння термінів до початку ремонту

Визначтеся, коли ви плануєте розпочати ремонтні роботи. Якщо є поспіх – дизайнер надасть частину креслень для початку робіт одразу після розробки планувального рішення, щоб ви могли почати максимально швидко. Якщо ж поспіху немає – краще почекати до закінчення проектних робіт. Розробка якісного проекту дизайну інтер'єру (див. приклад дизайну інтер'єру) займає приблизно два місяці, тому важливо розуміти, коли ви хочете розпочати ремонт та підготуватися заздалегідь.

 

Які питання ставитиме дизайнер інтер'єру

Основне завдання, яке стоїть перед дизайнером – зібрати якомога більше інформації про ваш спосіб життя, уподобання, улюблені заняття, склад сім'ї. Обов'язково повідомте всі аспекти фахівця, тому що від них залежать особливості організації інтер'єру. Якісний дизайн інтер'єру квартири можна створити тільки з урахуванням ваших уявлень про комфортне житло, звички, побажання, вимоги до функціональності та освітлення. Не забудьте повідомити про домашніх улюбленців, дизайнер підбере стійкі матеріали та покриття, щоб життя у новій квартирі приносило радість вашій родині.