Дизайн інтер'єру домашнього кабінету

 

Все більше людей люблять працювати вдома. Працьовиті люди з усього світу прагнуть створити творчу і надихаючу атмосферу на робочому місці у себе вдома. Не зважаючи на те, скільки місця ви виділяєте під домашній кабінет - невелике робоче місце або ціла кімната - це місце повинно бути тихим і затишним, щоб нічого не відволікало вашу увагу. Якщо під домашній кабінет виділена частина приміщення - то можна зонувати простір за допомогою легких конструкцій або стелажів. Освітлення робочого місця повинно бути рівномірним і достатнім. Світло не повинно сліпити очі, тому краще заховати вбудовану підсвітку в кишеньках над робочим місцем і використовувати хороші світлорозсіювачі. Підсвітку краще робити нейтральну або теплу. Для різноманітності можна комбінувати нейтральну і кольорову підсвітку. Так, використовуючи RGB підсвітки можна створювати атмосферу на робочому місці відповідно до вашого настрою.

 

Ергономіка робочого місця

Важливо правильно розрахувати ергономіку робочого місця. Підбирайте висоту столу до свого зросту, а також краще придбати зручне крісло з регульованою висотою сидіння. Так само рекомендовано фахівцями - сидіти за робочим столом на фітнес-м'ячі. Він забезпечує правильно розподілене навантаження на хребет. Також бувають спеціальні конструкції столів з регульованою висотою стільниці. Сидячий спосіб життя не завжди добре позначається на нашому здоров'ї, тому дуже важливо щоб наш організм не відчував дискомфорт при сидінні за столом.

 

 

 

 

Кольорова гамма робочого місця

Вибирайте спокійні кольори і натуральні матеріали для обробки і меблювання робочого місця. Це сприяє спокійній атмосфері під час роботи. Вам повинно бути затишно.

 

Функціональність робочого місця

Чим більше поверхня робочого столу - тим зручніше. Можна використовувати як довгу і неглибоку, так і глибоку поверхню стільниці. Головне - не захаращувати поверхню робочого столу, а передбачити шафки для зберігання над або під столом, зручні стелажі поруч з робочим місцем. Порядок на робочому столі сприяє концентрації і уваги.